logo-zonder-achtergrond

Volg ons op   

Onderhoud

Het goed onderhouden van uw tegelvloer verlengt de levensduur en het woongenot hiervan. Hoe u het beste uw pas aangebrachte tegelvloer kunt onderhouden vertellen wij u graag.

Als uw tegelvloer geplaatst is door onze tegelzetter kunt u het beste de dag erna de vloer een keer kletsnat dweilen met schoon water, dit zorgt ervoor dat de voegen nog harder worden. Hierna dient de cementsluier, die is achtergebleven van het voegen, nog verwijdert te worden. Deze kunt u verwijderen met cementsluier reiniger, wat wij in de showroom verkopen. Belangrijk hierbij is dat u het niet laat opdrogen, dus u kunt het beste kleine stukken tegelijk schoonmaken. Bij vloertegels die een beetje structuur hebben kunt u het met een harde borstel wat schrobben. Het is erg belangrijk om de vloer een aantal keren goed nat na te dweilen met lauw schoon water om er zeker van te zijn dat er geen resten reiniger achterblijven. Soms is het nodig om dit op bepaalde plekken een keer te herhalen.

Daarna is het dagelijks onderhoud erg eenvoudig. Het beste kunt u een emmer lauw water nemen met daarin een flinke scheut schoonmaakazijn of ammoniak en hiermee dweilt u de vloer. Soms is het raadzaam halverwege een schone emmer water te nemen.
Op deze manier blijven de voegen het langst mooi licht van kleur. Maakt u vooral geen gebruik van allesreiniger of bleekwater e.d. want hierin zit allemaal een vettige substantie. Hiermee legt u een vettig laagte op de vloertegels die op en duur vlekkerig wordt, en zeer lastig weer te verwijderen is. Ook worden de voegen door het gebruik van dit soort middelen erg snel donker. Nog een goede manier om uw tegelvloer te onderhouden is een stoomreiniger maar deze zijn wat kostbaarder in aanschaf.

Als u deze adviezen ter harte neemt, zult u jarenlang veel woongenot hebben van uw tegelvloer.

© copyright by Decovloer

Aanbieding 3 - Vloertegels

 

 

Betonlook keuze uit 5 kleuren
Verkrijgbaar in de formaten 60x60cm, 80x80cm en 100x100cm.

Lees meer...

 

Volg ons op